Profilom
English

Masszázs

A masszázsnak mintegy kétszáz fajtáját művelik, így a teljesség igénye nélkül, a legismertebbekre korlátozódva mutatunk be néhányat, hogy megkönnyítsük a döntést, hogy a kívánt célhoz melyik eszközt válasszuk.

Masszázsfajták:

Gyúrás: (mélyszöveti, erőteljes, mozgékonyság és teljesítményfokozó)

Nem kell olimpiai versenyzőnek lennie ahhoz, hogy kihasználja a sportmasszázs mély szövetekig ható erőteljes mozdulatainak kiváló hatását. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólak hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.

Frissítő-Svédmasszázs:

A legelterjedtebbnek tartott nyugati masszázsfajta a svéd. A masszázs során speciális fogásokkal történik a görcsös izmok átdolgozása és kilazítása, melyek segítenek a fájdalmak enyhítésében elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Javasolt még reumás betegségben szenvedőknek, mozgásszervi probléma esetén, szívpanaszok és magas vérnyomás kezelésére, tartáshibák korrigálására, légzési problémák és pszichoszomatikus betegségek gyógyítására Csökkenti a fejfájást és fokozza az éberséget és ezzel együtt csökkenti az álmatlanságot, valamint gyorsítja a sérülések utáni felépülést. A masszőr által kivitelezett mozdulatsor könnyű simításból, gyűrésből, dörzsölésből, rezgetésből, hajlításból, nyújtásból, körkörös mozgatásból áll. A masszázs során könnyebben ellazulnak a fájdalmasan feszült, görcsös izmok, oldódnak az izomcsomók, javul az agy vérellátása

Gyógymasszázs :

A gyógymasszázst az orvos javasolja, ha úgy ítéli meg, hogy különféle rehabilitációs, gyógyító jellegű kezelésre van szüksége a betegnek. Ezek között három típust különböztetünk meg: a szegmentmasszázst, a kötőszöveti masszázst és a csonthártya-masszázst.

A szegmentmasszázs célja, hogy megszakítsa a betegséget fenntartó reflexkört és a megfelelő testrészekre gyakorolt hatással visszaállítsa a normális működést.

A kötőszöveti masszázs különböző húzó fogásokkal dolgozik, hogy a szervek megfelelő táplálását, a raktározást biztosítsa, és kivédje a külső ártalmakat. Ilyenkor ugyanis bizsergető, átmelegedő érzéssel kísérve a kötőszövet felpezsdül. Ez a módszer nem túl kellemes, de hatékonyságát sok beteg igazolhatja.

A csonthártya-masszázs, ami legalább olyan kellemetlen, mint amilyen kellemetlenül hangzik. A csontokat ott kell masszírozni ilyenkor, ahol nem borítja őket nagyobb izomréteg, a csonthártya azonban gazdag az idegvégződésekben, és igen érzékeny a nyomásra, a masszőr viszont éppen ezt a felület nyomkodja, vagyis ez sem tartozik a legkellemesebb gyógymódok közé. De hatékony!

Unisex masszázs:

Gyúrás –frissítő és a gyógymasszázs egyvelege 90 percen keresztül .Teljesen személyre szabott!

Relax masszázs:

Kellemes, halk zene kísérete mellett egy gyengéd, simogató, egész testre irányuló masszázs mely jó hatással van a vérkeringésre, a kötőszövetre, az izmokra, de legfőképpen a lelki egyensúly helyreállítására. Fáradt, stresszes állapotot megszüntető technika. Kiváló merevségoldó és fájdalomcsökkentő, általános jó közérzetet és nyugalmat biztosít.

Karcsúsító masszázs:

A karcsúsító masszázs célja az alakformálás és zsírbontás mely speciális technikával és aromákkal történik.A fogyasztómasszázs a súlyfeleslegtől való megszabadulást segíti elő. A masszőr a svédmasszázs fogásait alkalmazva erőteljes mozdulatokkal összetöri a zsírsejteket, és speciális zsírégető krémet masszíroz a problémás testfelületbe, ami növeli a hatást. A fogyasztómasszázs hatékony, de csak megfelelő testmozgással és diétával kombinálva érhető el a várt eredmény.

Masszázs során alkalmazott gyógyulást segítő illatok:

Boróka: élénkít, méregtelenít, bőrgyulladást csillapítja, légúti megbetegedéseknél belégzése hatásos, gyulladt ízületek, reuma ellenszere.

Ciprus: cellulitisz esetén, (seb)fertőtlenítő, izzadás gátló, nyugtató, gyulladáscsökkentő.

Erdei fenyő: belélegezve segít tüdő-megbetegedés, homloküreg-gyulladás esetén, fáradtság, másnaposság érzésénél kiváló, frissít, izzadás gátló.

Eukaliptusz: dezodorál, belélegezve segít tüdő-megbetegedés, homloküreg- és arcüreggyulladás esetén, fertőtlenít, reuma ellen jó, segíti az egészséges, logikus gondolkodást.

Fahéj: gondűző, közérzetjavító, lelki feszültség oldó, végtagfájdalmak, izommerevség esetén.

Jázmin: fájdalomcsillapító, görcsös fájdalmak esetén, fertőtlenítő.

Levendula: bármilyen seb kezelésére, fájdalomcsillapító, reuma ellen, nyugtató.

Rozmaring: izomfájdalmak, reuma, kimerültség ellen, sebgyógyító, légúti megbetegedések ellen, végtaggyengeségre, magabiztosságot, jó kedélyt, tettrekészséget, akaraterőt növel. Felrázza a lustákat.

Szegfűszeg: sebfertőtlenítő, frissítő, közérzetjavító, gondűző.